+380673870816 +380673870816

Правоохоронці та влада Рівненщини вирішують проблему незаконних пилорам та видобутку бурштину

Обговорити стан справ щодо профілактики правопорушень та злочинів і проблемні питання, які існують у Володимирецькому районі під час розширеної наради зібралися керівництво області, району, правоохоронці, селищні та сільські голови. 

Для того, щоб знати проблеми громадян, вирішення яких у компетенції міліції, Управлінням внутрішніх справ Рівненщини ініціювало проведення виїзних нарад за участю керівництва області, районної влади та громадськості. Подібні вже відбулися у Дубровицькому, Рокитнівському, Гощанському, Рівненському та Зарічненському районах.

Під час заходу начальник УМВС у Рівненській області наголосив про проблеми у Володимирецькому районі.

Василь Лазутко, начальник УМВС в Рівненській області:

- На сьогоднішній день у Володимирці залишаються гострі проблеми з незаконним видобутком бурштину-сирцю, незаконними вирубками лісу, діяльністю нелегальних пилорам та скупок металобрухту.

Нині зі 182 лісопильних рам, що працюють у районі, лишень 79 зареєстровані та сплачують податки у місцевий бюджет. Решта пилорам, за твердженням їх власників, працюють для власних потреб, а тому й податки не сплачують. До того ж більшість із них використовують крадену сировину.

Василь Берташ, голова Рівненської ОДА:


- Сьогодні чітко було поставлено 3 місяці часу, щоб легалізувати всі пилорами, які працюють, щоб люди, які у них працюють теж були законно працевлаштовані, адже потім вони приходять до мене і питають, а чого у нас пенсії немає. 

Також присутні на нараді обговорили й інші актуальні для Поліського регіону проблеми. Зокрема, незаконну скупку металу та видобуток бурштину-сирцю. Аби вирішити останнє, необхідне втручання на державному рівні, констатував Василь Берташ. Тож Прем’єр-міністру Миколі Азарову направили лист із проханням посприяти. Адже розвиток бурштинової галузі краю гальмує відсутність Закону "Про бурштин".

Схожі статті