+380673870816 +380673870816

Працівників Державної пенітенціарної служби області відзначили своє 13-річчя

Державна пенітенціарна служба України відсвяткувала 13 років свого існування. На урочистостях, які провели в залі камерної та органної музики, заступник голови облдержадміністрації Світлана Сад, вручила почесні грамоти та побажала, понад півторатисячному колективові, побільше позитиву в нелегкій роботі.
     Державна пенітенціарна служба України утримує та ізолює засуджених в установах виконання покарань, надає належні умови проживання, повноцінне харчування та забезпечує роботою. Окрім того, за словами лейтенанта внутрішньої служби, Тетяни Мазяр, ув’язнені мають можливість навчатися та навіть, отримати вищу освіту. Важливе місце в життєзабезпеченні пенітенціарної служби займає виробничо-господарська діяльність - це ефективне працевлаштування засуджених. Їх силами щорічно виготовляється продукції більш ніж на 10 мільйонів гривень. Це запчастини для машинобудування та сільськогосподарської техніки, вироби з природного каменю, деревини, меблі, швейні вироби, взуття та товари народного вжитку. Окрема увага приділяється і творчому потенціалу засуджених.
     Серед ув’язнених - люди, які свідомо йшли на порушення чинного законодавства, а є й такі, які в місця позбавлення волі потрапили в силу життєвих обставин. За словами владики Варфоломія, вони найбільше потребують уваги та допомоги людей. Священнослужителі приходять до засуджених і насамперед, підтримують їх духовно, не дозволяють впасти у відчай та дають поради. Не забувають поділиться і церковною літературою, а напередодні великих релігійних свят проводять богослужіння.
     Процес виконання кримінальних покарань повинен відбуватися при дотриманні принципів законності, міжнародних стандартів, гуманізму та справедливості. Працівники  запевняють, що готові створити всі умови для виправлення порушників та їх повернення до нормального життя у суспільстві.


110428_Zasydzeni sferadesigner

Схожі статті