+380673870816 +380673870816

Посадовець з ковельського "ПМК" зловживав виплатами зарплат "у конвертах"

Ковельська міжрайонна прокуратура порушила кримінальну справу щодо виконувача обов’язків директора малого підприємства "ПМК" за фактами грубого порушення законодавства про працю та порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві, що заподіяло шкоду здоров’ю потерпілого за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.172, ч.1 ст. 272 КК України. Про це повідомила прес-служба прокуратури Волині.
     Як розповів Ковельський міжрайонний прокурор Василь Лопоха, працівники прокуратури провели перевірку з питань дотримання вимог законодавства України на приватному підприємстві "ПМК". З’ясовано, що виконувач обов’язків директора цього підприємства, як керівник та відповідальний за додержання вимог законодавства про працю, за період з грудня 2011 року по квітень 2012 року використовував працю чотирьох робітників, не уклавши з ними трудових договорів.   Так само, зазначений період роботи не був включений до трудового стажу цих працівників. Заробітну плату працюючим посадовець виплачував готівкою "на руки", не відображаючи це в операціях бухгалтерського обліку та не сплачуючи відповідні податки та загальнообов’язкові страхові платежі.
     Посадовець також не забезпечив дотримання правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві та особисто не проконтролював, чому у виробничих приміщеннях цього підприємства перебували сторонні особи. 
Один з них, який знаходився поруч з робітниками, що працювали на верстаті з незакріпленими засобами захисту, під час випадання дошки зі станка, був травмований і отримав тілесні ушкодження. Досудове слідство за цією кримінальною справою проводить Ковельська міжрайонна прокуратура.

Схожі статті