+380673870816 +380673870816

Поляки переймали досвід рівненських медиків

Делегація Вармінсько-Мазурського воєводства Республіки Польща на чолі з тамтешнім директором департаменту охорони здоров’я Ришардом Вашінскі перебувала з дводенним візитом у Рівненській області. Іноземці вивчили роботу обласних і міських закладів охорони здоров’я, розташованих у Рівному. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.
     Зокрема, за словами заступника голови облдержадміністрації Світлани Сад, вони були вражені обладнанням центру променевої терапії обласного онкологічного диспансеру та наданням допомоги хворим на рак на якісно новому рівні. Європейськими визнали поляки й умови обслуговування краян у лікувально-діагностичному центрі, адже за кордоном поширена практика лікування на денному стаціонарі. 
     Оскільки в складі делегації був директор воєводської станції швидкої допомоги в місті Ольштин та два очільники тамтешніх психіатричних закладів, то іноземці відвідали місцеві аналогічні медустанови та обмінялися досвідом із фахівцями Рівненщини. 
     Довідка: візит на Рівненщину передбачений в рамках реалізації Плану заходів Рівненської облдержадміністрації та Вармінсько-Мазурського воєводства Республіки Польща на 2011-2013 роки у сфері охорони здоров’я.

Схожі статті