+380673870816 +380673870816

Поліцейські наголошують на дотриманні карантинних обмежень у «червоній» зоні

Фото ілюстроване

Рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій відзавтра, 27 січня, на Рівненщині через різке зростання захворюваності на COVID-19 діятиме «червоний» рівень епідеміологічної небезпеки.

Поліцейські у межах наданих їм повноважень проводитимуть перевірки та у складі мобільних груп посилено контролюватимуть дотримання закладами карантинних обмежень.

В «червоній» зоні забороняється:

• робота закладів освіти, окрім дитячих садків і початкових класів шкіл;

• проведення масових заходів, окрім офіційних спортивних заходів і матчів командних ігрових видів спорту без глядачів;

• робота закладів харчування, окрім адресної доставки та замовлень навинос;

• робота ТРЦ та інших розважальних закладів (кінотеатрів, театрів тощо);

• робота непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів;

• робота закладів культури, окрім історико-культурних заповідників, проведення кіно- та відеозйомки.

Робота всіх вказаних закладів можлива лише при 100% імунізації працівників двома дозами дводозної вакцини (зелений сертифікат). Для відвідувачів необхідно пред’явити, крім осіб, які не досягли 18 років, негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту, проведеного не пізніш, як за 72 години, або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації.

Також нагадуємо, що для міжрегіональних поїздок у громадському транспорті потрібно використовувати один із зазначених вище COVID-документів.

Насамперед, поліцейські продовжуватимуть проведення профілактичної, роз’яснювальної роботи щодо протидії поширенню коронавірусної інфекції, але на порушників карантину поліцейські будуть виносити постанови, або ж складатимуть протоколи. 

Нагадаємо, що відповідно до частини 1 статті 44-3 КУпАП порушення правил щодо карантину людей тягне за собою накладення штрафу на громадян від 17 до 34 тисяч гривень і на посадових осіб — від 34 до 170 тисяч гривень. 

Відповідно до законодавчих змін, за порушення маскового режиму право виносити постанови на громадян за частиною 2 статті 44-3 КУпАП покладене на посадових осіб, уповноважених на те виконавчими комітетами сільських, селищних, міських рад і Держпродспоживслужба.  

Наголошуємо громадянам і на кримінальній відповідальності щодо використання підробних COVID-документів.

Повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області

Схожі статті