+380673870816 +380673870816

Покарання із випробуванням не відбув: рівнянина затримали за черговий угон і завдані тілесні ушкодження поліцейському

Фото відділу комунікації поліції Рівненської області

Тепер 19-річному жителю обласного центру «світить» від п’яти до восьми років ув’язнення. Нині він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Вирішується питання про повідомлення зловмиснику про підозру одразу за двома статтями КК України.
Близько 23 години вчора, 15 листопада, до поліції надійшло повідомлення 22-річного рівнянина, що невідома особа викрала належний йому автомобіль «ВАЗ-21063», припаркований біля будинку на вулиці Гетьмана Полуботка.
Орієнтування на розшук транспортного засобу негайно отримали усі екіпажі та працівники груп реагування патрульної поліції. Вказане авто виявили патрульні на вулиці Шевченка в обласному центрі. 

Під час спілкування із 19-річним водієм, жителем Рівного, та 17-річним пасажиром із Здовбиці, поліцейські виявили, що обоє за зовнішніми ознаками перебувають у стані сп’яніння. Крім того, вони не могли конкретно пояснити, кому належить легковик і, де вони його взяли. 

Як з’ясувалося, кермувальник уже потрапляв у поле зору правоохоронців, а нині відбуває покарання із випробуванням (перебуває на іспитовому терміні) за вчинення угону. Для документування вчинених кримінальних правопорушень на місце події викликали слідчо-оперативну групу. Під час з’ясування усіх обставин, 19-річний парубок почав нецензурно лаятися на адресу поліцейських та шарпати їх за одяг, а одному із них завдав удар по голові. 

За фактом незаконного заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно, за частиною 2 статті 289 та за фактом умисного заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень за частиною 2 статті 345 КК України слідчі Рівненського районного управління поліції розпочали досудові розслідування. Відповідно до огляду у медзакладі житель обласного центру перебував у стані алкогольного сп’яніння. 

Зловмисника затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру у скоєних злочинах і обрання запобіжного заходу.  

Повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області 

Схожі статті