+380673870816 +380673870816

Податкова відшкодує малому і середньому бізнесу 116 мільйонів гривень ПДВ

За оперативними даними, малі та середні підприємства протягом лютого вже отримали на рахунки більше 70 мільйонів гривень відшкодування ПДВ. Загалом за підсумками місяця ця сума перевищить 116 мільйонів гривень. Про це повідомив прес-центр Державної податкової служби. 
    Державна податкова служба запевняє, що, за умови прозорості та законності фінансових операцій, малий та середній бізнес і надалі отримуватиме компенсацію. В тому числі відшкодування на суму до мільйона гривень в автоматичному режимі у лютому отримали 126 підприємств, загальний обсяг компенсації склав 36 мільйонів гривень.   Керівник податкової закликав інших підприємців активніше користуватися цим сервісом. Задля цього платник має відповідати критеріям, визначеними Податковим кодексом України. Вони стосуються розбіжностей між податковими зобов’язаннями та податковим кредитом, рівнем заробітної плати, тощо. 
    Нагадаємо, що у січні 390 українських компаній, які мали залишки невідшкодованого ПДВ на суму до 1 мільйона гривень, отримали 126 мільйонів гривень.

Схожі статті