+380673870816 +380673870816

Податківці Рівненщини обговорили нюанси спрощеної системи оподаткування

Усі "за" і "проти" введення спрощеної системи оподаткування в Україні обговорили і податківці Рівненщини. Нагадаємо, з першого січня набув чинності закон, підписаний президентом України, який розділив суб’єктів господарювання на чотири групи. Кампанія реєстрації щодо спрощеної системи оподаткування тривала до 31 січня.  

За її підрахунками наша область налічує близько 24 тисяч спрощенців. Серед переваг такої нової системи, як зазначили спеціалісти, є спрощена процедура звітності. Також серед зручностей - можливість вільного переходу підприємців від однієї групи до іншої, в залежності від розвитку їх бізнесу. Проте основною проблемою все ще залишається необізнаність наших громадян.

Анатолй Сташко, заступник начальника ДПС в Рівненській області:

- Виникає питання по індивідуальному замовленню категорії людей, які займаються індивідуальним замовленням, наданням побутових послуг, ремонту, виготовленню ювелірних виробів. Для торгівлі і виробництва ювелірних виробів не передбачено спрощеної системи. Сьогодні ця норма вже врегульована, тобто виготовлення, ремонт можуть перебувати на спрощеній системі оподаткування.

 

 

Схожі статті