+380673870816 +380673870816

Поблизу Рівненської АЕС цвітуть гербери

Поблизу Кузнецовська місцевий підприємець, використовуючи електроенергію із РАЕС та гарячу воду, якою омиваються реактори – вирощує квіти. Він у 2008 році побудував тут теплицю, у якій росте 28 видів гербер та 12 представниць класу "міні". Дешеві квіти купують підприємці із Києва та Рівного. 

0,86 га – площа теплиці, де кузнецовський підприємець Олег Ординат вирощує гербери. Тут квіти представлені у двадцяти восьми кольорах та у дванадцяти – класу "міні".

Олег Ординат, власник теплиці:

за фахом я займаюся виробництвом хліба. Якось у відрядженні у Словаччині, я отримав пропозицію поїхати і подивитися сучасний комплекс, де вирощують гербери.

З того часу пан Олег вирішив, що завдяки дешевій електроенергії та гарячій воді із АЕС можна розгорнути і в Україні економічно-вигідне підприємство.

Олег Ординат, власник теплиці:

основна наша перевага - це те, що ми беремо теплоносій з атомної станції. Ми гріємо рослини гарячою водою, якою атомна станція охолоджує свої реактори.

Наразі гербери із цієї теплиці купують підприємці з Київщини та Рівненщини. На майбутнє, підприємець планує розширитися та  вирощувати троянди. Це каже, стане можливим уже за рік.


110921_Gerberu sferadesigner

Схожі статті