+380673870816 +380673870816

Підтоплені заплави у Волинській та Рівненській областях

Український Гідрометеорологічний центр МНС відзначає повільний розвиток весняного водопілля. У зв'язку із потеплінням в регіонах триває інтенсивне сніготанення, посилились процеси руйнування і танення льодового покриву на річках, кількість води в них зростає. При цьому на сьогодні негативних наслідків ці процеси не спричинили. Про це повідомила прес-служба Міністерства надзвичайних ситуацій.
       На рівнинних територіях рівні води зростають щодня на 1-10 см, на деяких річках – до 20-30 см. Інтенсивніше процеси відбуваються на річках Карпатського регіону. Особливо на Дністрі і його притоках, на Тисі біля Тячева (Закарпатська область). На українській ділянці Дунаю триває зниження рівня води. Підтоплені заплави у Волинській та Рівненській областях. Підняття води до максимальних рівнів можливе на українській ділянці Дунаю, Прип'яті у Волинській та Рівненській областях, на річках басейну Сіверського Дінця, частині Десни і річках Карпатського регіону.  
     Як повідомив директор Гідрометцентру Микола Кульбіда, станом на сьогодні на річках України спостерігається дуже повільний розвиток весняного водопілля. На даний момент якихось негативних явищ, пов'язаних з підтопленням річковими водами територій, немає. Протягом наступного тижня прогнозується приблизно такий же розвиток весняного водопілля – на нормальному рівні.

Схожі статті