+380673870816 +380673870816

Підсумки, аптечки та іншу військову амуніцію шиють волонтерки на Рівненщині

Фото з Фейсбук-сторінки РОВА

У Сарнах волонтерки шиють амуніцію для військових. Лише упродовж літа вони виготовили майже 2 тисячі тактичних підсумків для гранат, магазинів від автомата Калашникова. Також жінки шиють сумки для індивідуальних аптечок. Їх укомплектовують усім необхідним, щоб надати першу допомогу при пораненні, і відправляють на передову.

Серед волонтерок професійних швачок нема. Над виготовленням спорядження для українських бійців працюють вчительки, виховательки, жінки, які є тимчасово безробітними, а також декілька переселенок.

Вони починали ще у березні. Спочатку шили нарукавні пов’язки, потім прапори на блокпости. А пізніше волонтерки взялися за більш складні вироби – розвантажувальні жилети, плитоноски. На це був запит від захисників, тож жінки доклали максимум зусиль, щоб відшити потрібну амуніцію швидко і якісно. Дехто з волонтерок шиє увесь день, хтось приходить на кілька годин. Однак всі вони працюють на перемогу.

Тим часом виготовлення елементів військової амуніції є спільною ініціативою Сарненської міської ради та благодійної організація "БФ"Подорожник".

Схожі статті