+380673870816 +380673870816

Підприємці та податківці Рівненщини обговорили переваги і недоліки їх співпраці щодо відшкодування ПДВ

Уже рік наша держава живе за новим податковим кодексом. Один із моментів, прописаних у документі, є автоматичне відшкодування податку на додану вартість. В обласній податковій службі за круглим столом зібралися підприємці та податківці, аби обговорити переваги та недоліки їх співпраці у цьому питанні. 

Податківці розпочинаючи круглий стіл, на який запросили різних підприємців нашої області, розповіли, що із впровадженням нового податкового законодавства, податків зібрали набагато більше. До того ж із тіні виведено кожну п’яту копійку. А це сприяє відшкодуванню податку на додану вартість для підприємців.

Віктор Башук, голова ДПС в Рівненській області:

- На сьогоднішній день відшкодовано 38 мільйонів, якщо взяти минулий рік, то відшкодовано 29 мільйонів. На десять мільйонів більше було відшкодовано нашим платникам.

Єдиний недолік – декларацію на відшкодування бізнесмени, як показує практика, подають в останні дні, тобто 19-20 числа. Сервер не витримує такого навантаження і відбуваються збої. Тому відшкодування затримуються і гроші нараховуються набагато пізніше. Ось чому Віктор Башук звернувся до усіх з проханням надсилати електронну звітність раніше на кілька днів. Що ж стосується підприємців, які отримують ці відшкодування, то роботою податківців загалом вони задоволені.

Олександр Ковальчук, виконавчий директор ТОВ "ККНК Технобуд":

- Ми маємо надію, що найближчими місяцями, роками всі погрішності усунуть і наші справи підуть як по маслу.

Окрім того, податківці розповіли про тих, хто ухиляється від сплати ПДВ. За цим фактом порушено 8 кримінальних справ на суму понад 10 мільйонів 200 тисяч гривень та 2 кримінальні справи за незаконне заявлення до відшкодування податку на майже півмільйона гривень.

Схожі статті