+380673870816 +380673870816

Перемогу у чемпіонаті другої польської спідвейної ліги здобув "КМЖ Люблін"

29 вересня на Рівненському стадіоні технічних видів спорту, в рамках змагань другої польської ліги, спідвейний клуб "Каскад" на своєму треці приймав польський "КМЖ Люблін". Ця гонка стала заключною для рівнян у спідвейному сезоні 2011. А для поляків - шансом перейти із другої в першу польську лігу.

Спочатку гонка між "Каскадом" та "КМЖ Люблін" мала пройти 25 вересня. Однак, через фінал чемпіонату Європи в особистому заліку, змагання перенесли на четвер. Це неабияк вплинуло на кількість вболівальників.

У перших заїздах рахунок був, або рівний, або на користь "каскадівців". Обидві команди викладалися на повну, аби віднести до свого активу якомога більшу кількість очок. 

У четвертому заїзді запекла боротьба між Камероном Вудвардом та Кирилом Цукановим за третє місце, обернулася для гонщика "Каскаду" падінням.

Падіння було незначним і Цуканов вийшов на перезаїзд, в якому разом з Томашем Ремпалою приніс 5 очок для "Каскаду". Рахунок піся перших п'яти заїздів - 16:14 на користь рівнян. Надалі ситуація почала змінюватися. З відривом в два очки три заїзди перемагав "КМЖ Люблін". Далі два заїзди нічия.

Пристрасті вирували як у помаранчевому секторі фан-клубу "Швидкий лис", так і на трибунах з польськими вболівальниками.

У тринадцятому заїзді, не впоравшись з керуванням, допустив падіння тренер "каскадівців" Пьотр Свіст. На трек виїхала машина швидкої допомоги. На щастя, Свісту вона не знадобилася. Він самостійно дістався до закритого парку.

Після тринадцяти заїздів відрив поляків зріс до 10 очок. Чотирнадцятий та п'ятнадцятий ситуацію не змінили. "КМЖ Люблін " переміг з рахунком 36:54. Президент "Каскаду" Сергій Дем'янков зауважив, що і наша команда могла б претендувати на участь у вищій лізі, адже спортсмени доволі сильні. Однак, не все від них залежить. Перша ліга вимагає набагато більшого фінансування, про яке рівненська команда лише мріє. 

Сергій Дем'янков, президент спідвей-клубу "Каскад":

- Я задоволений вже з того, що ми доїздили сезон без травм. І це плюс. Є результати наших спортсменів, якими ми незадоволені. Але я підкреслю, що не можна звинувачувати у всьому спортсменів. Потрібно мати потужну техніку.

Томаш Ремпала, котрий протягом гонки показував доволі непогані результати розповів, що польська команда є сильним суперником.

Томаш Ремпала, легіонер СК "Каскад":

- Ми намагалися виграти. Проте "Люблін" був фаворитом гонки. Вони показали кращі результати. Їх гонщики є більш здібними. Виграв "Люблін".

Спортсмени "КМЖ Люблін" були налаштовані на перемогу. Для них це довгоочікуваний квиток у першу польську лігу.

Павел Месьонц, спідвеїст "КМЖ Люблін":

- Ми прагнули потрапити в першу лігу. Це змагання було для нас важливим. Декілька років поспіль ми намагалися потрапити до першої польської ліги, але нам це не вдавалося.

За словами президента "Каскаду" Сергія Дем'янкова, головне для команди - набутий досвід. Це змагання показало, що із більшим фінансуванням клубу, рівненські спідвеїсти зможуть виступати із кращими результатами.

 


110930_Speed Wey1 sferadesigner

Схожі статті