+380673870816 +380673870816

Острозьку академію відвідали студенти із Канади

Молодь Національного університету "Острозька академія" продовжує відкривати для себе нові горизонти та знайомитися із цікавими людьми з-за кордону. Цієї осені, традиційно, продовжила свою діяльність обмінна програма "Канада. Світ. Молодь". 

Дев’ятнадцятирічна Лайза Апам з Канади більше двох тижнів гостює в Острозі, в так званій прийомній родині - "хаст фемелі". Дівчина розповіла, що завдяки обмінній програмі "Канада. Світ. Молодь" вивчає українську мову, займається волонтерською діяльністю, знайомиться з новими людьми та звикає до нашого менталітету. Під час інтерв’ю пожартувала: якщо зустріне тут кохану людину, то забере її на свою Батьківщину. 

Лайза Апам, учасниця програми "Канада. Світ. Молодь":

 - Ми працюємо в академії у понеділок, середу і п’ятницю. Вдалося зробити багато. На факультеті міжнародних відносин відвідуємо пари з англійської мови. Таким чином спілкуємося із студентами та викладачами. Останні вважають, що це хороший спосіб покращити знання англійської. У вівторок і четвер ми займаємося еко-проектом. У планах поставити нові баки для сміття.

До Національного університету "Острозька академія" прибули дві групи канадської молоді. Одна, у жіночому складі, поїхала у місто Нетішин, а інша - залишилася в Острозі. Іноземці часу не гають. Втілюють у життя проекти, спрямовані на вирішення проблем навколишнього середовища та на охорону здоров’я. 

Лінсі Гібсон, координатор програми "Канада. Світ. Молодь": 

- Один день на тиждень ми робимо щось для громади міста. Ми займаємося охороною здоров’я. Багато працюємо з молодими людьми. Долучаємо молодих людей до здорового способу життя. 

Ірина Петрук, координатор програми "Канада. Світ. Молодь", представник Відділу міжнародного співробітництва НаУ "ОА":

- Ця програма дає можливість молодим лідерам втілювати свої ідеї у життя. Разом вони вчаться їх реалізовувати. Ми будуємо наші заняття таким чином, щоб якомога більше дати їм корисної інформації.

Координатор проекту "Канада. Світ. Молодь" Ірина Петрук розповіла, що незабаром програма святкуватиме свій сорокарічний ювілей. Після трьох місяців плідної співпраці, спудеї Острозької академії відлетять до Канади, у провінцію Британської Колумбії на узбережжі річки Юкон.


110929_Ostro_Canada sferadesigner

Схожі статті