+380673870816 +380673870816

Острозькій академії є ким пишатися

     У стінах Національного університету "Острозької академії" юний письменник, студент другого курсу  гуманітарного факультету, презентував свою збірку прозових та поетичних творів під назвою "На березі космосу".

     Анатолій Білий, свій  письменницький талант проявляв ще з дитинства. Імпровізований журнал "Мушка", юний митець створив у віці 6 років.  Згодом, обдарованість юнака допомогла перемогти на літературних обласних та міських конкурсах рідного Кривого Рогу.  Підсумував свої літературні здобутки, збіркою поетичних та прозових творів "Гроно душі".

     Другою ластівкою стало видання  "На березі космосу". Працював над ним 10 місяців. Єдиним спонсором, за словами автора, стала його бабуся. До жодної літературної течії себе не відносить, адже рамки, на думку юнака, обмежують творчість та потенціал. Незважаючи на юний вік,  студент вже став членом Національної спілки письменників України.  Попри всі здобутки, Анатолій запевняє – зіркової хвороби не має. Друзі та викладачі підкреслюють надзвичайну скромність юного літератора, вміння бачити в буденному – прекрасне.

     Письменниця Вікторія Каневська, не раз рецензувала твори Анатолія. Розповідає, що в захваті від пейзажної лірики юнака, його художньої чуттєвості. Збірка вийшла накладом у 50 примірників, розповсюджується з рук в руки серед студентів, також її можна придбати на території  Острозької академії. Для автора  успіх не головне. Його очі горять сотнями ідей, що згодом перевтілюються в художні форми і милозвучними рядками лягають на білі аркуші паперу.

 


110408_Knizka OA sferadesigner

Схожі статті