+380673870816 +380673870816

Острозька академія: змагання вищої ліги і перший софтбольний майданчик в Україні

У Національному університеті "Острозька академія" відкрили перший в Україні софтбольний майданчик. Урочистості з нагоди цієї події та відкриття III туру Чемпіонату України із софтболу серед жіночих команд вищої ліги відбулися 7 липня на території новозбудованого майданчика. Про це повідомила прес-служба Острозької академії.
     Цю знаменну подію відвідало багато почесних гостей — віце-президент Європейської софтбольної федерації В’ячеслав Смагін, державний тренер з бейсболу та софтболу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України Віталій Лизогубенко, ректор Національного університету "Острозька академія", Герой України Ігор Пасічник, начальник відділу з питань фізичної культури і спорту Рівненської обласної державної адміністрації Володимир Гуділін, голова відділення Національного олімпійського комітету України в Рівненській області Микола Петренчук, голова Острозької районної державної адміністрації Василь Дума, перший заступник міського голови м. Острога Віталій Ундір.
      Завітав на відкриття змагань і меценат, за підтримки якого здійснювалось будівництво бейсбольно-софтбольного поля, Чед Лідлі (США). Йому було надано право здійснити перший кидок на новому майданчику та тим самим заохотити спортсменів до яскравої, видовищної і сильної гри. 
     Щодо учасників, то варто зауважити, що за перемогу у III турі Чемпіонату України із софтболу в Острозькій академії змагатимуться сім команд із шести міст України — команда "Ніка" (м. Луганськ), "Кіровоградський національно-технічний університет спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву № 2" (м. Кіровоград), "Західний вогонь" (м. Рівне), "Колос" (м. Кіровоград), "Крим" (м. Сімферополь), "Дончанка" (м. Донецьк), "Острозька академія" (м. Острог). 
     Уважно стежитиме за перебігом змагань суддівська команда у складі головного судді змагань, судді Європейської софтбольної федерації Станіслава Прохотілова, судді Європейської софтбольної федерації Марини Руденко та суддів міжнародної категорії Микола Пономарьова і Віталія Лизогубенка.

Схожі статті