+380673870816 +380673870816

ООН розпочинає в Україні другий цикл періодичного огляду щодо виконання зобов'язань у галузі прав людини

Стан підготовки до другого циклу Універсального періодичного огляду для України щодо виконання зобов’язань у галузі прав людини було обговорено у ході зустрічі Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини Валерії Лутковської зі співробітниками Представництва Організації Об’єднаних Націй в Україні. Про це повідомила прес-служба Міністерства юстиції.
     У зустрічі, яка відбулася в Міністерстві юстиції України 17 січня, взяли участь Постійний координатор ООН Представництва ООН в Україні Олів’є Адам, новопризначений радник ООН з прав людини Представництва ООН в Україні Марк Ботанік та працівник управління Верховного комісару ООН з прав людини Врєж Атабекян.
     У контексті обговорення підготовки до другого циклу Універсального періодичного огляду сторони обговорили програми співробітництва, що реалізуються в Україні за сприяння ООН у галузі прав людини.
     Зокрема, Постійний координатор ООН Представництва ООН в Україні Олів’є Адам відзначив успішність програм, які реалізуються в країні у напрямках заохочення і дотримання прав людини. Він також відзначив високий рівень співробітництва між Міністерством юстиції України та системою ООН з питань запобігання та протидії корупції. Під час зустрічі наголошувалося, що ці напрямки залишатимуться для України пріоритетними й надалі.

Схожі статті