+380673870816 +380673870816

Окремому розвідувальному батальйону 13 армійського корпусу виповнилося 69 років

10 квітня окремому розвідувальному батальйону 13 армійського корпусу виповнилося 69 років від дня створення. З цієї нагоди військові відчинили двері для усіх, кого цікавить життя та умови підготовки українських розвідників. 

День відкритих дверей пройшов у розвідників та зв’язвіквців Рівного. Якщо перші у гості приймали переважно хлопців-школярів, то другі - дівчат. До того ж цьогоріч спостерігалася рекордна кількість учнів шкіл, які прийшли в гості до військових. Їх налічувалося близько семи сотень.

Володимир Яцентюк, заступник командира 13 армійського корпусу з виховної та соціально-психологічної роботи:

- Батальйон має славетну історію. Перші його військовослужбовці пройшли війну. Вони добували перемогу, напередодні якої ми з вами сьогодні і зібралися.

Молоде покоління змогло подивитися на життя військових, умови їх служби, на зброю та військову техніку. Розвідники провели показовий виступ із рукопашного бою, а також продемонстрували ритуал звільнення строковиків у запас. Один із тих, хто сьогодні покине службу в армії – Владислав Гаврилюк. Він порадив учням не гребувати таким досвідом.

Владислав Гаврилюк, строковик:

- Молодому поповненню я б радив все ж йти служити сюди. Тут можуть навчити витривалості духом і тілом. Тут готують найкращих офіцерів. Тут з тебе зроблять справжнього воїна, розвідника.

Втім не вся молодь нині хоче іти до армії. Дехто з учнів у перспективи української армії просто не вірить.

Валентин Євсюков, учень 11 класу:

- Хочу дізнатися як процвітає наша армія. Так просто армією ніколи не цікавився, а так прийшов, бо сказали в школі. А взагалі нема бажання служити.

Цього дня у запас наказом командування буде звільнено трьох випускників української розвідувальної школи. Їх навичками, продемонстрованими на плацу для школярів варто захоплюватися. Адже жоден день, проведений у розвідувальному батальйоні не пройшов дарма.

Схожі статті