+380673870816 +380673870816

Одинадцята сесія Рівнеради встановила рекорд за кількістю суперечок та перерв

Такої великої кількості перерв, суперечок, образ не було ще із часів першого зібрання. Обранці диктували одне одному позиції регламенту, забувши про людей, які прийшли зі своїми проблемами.

Уже за традицією, депутатів дорогою на роботу зустріли пікетувальники. Втім, цього разу без жодних політичних прапорів. Просити допомоги вийшли працівники ЖКП "Центральне" та "Паркове". Які, нагадаємо, підлягають скороченню згідно із рішенням десятої сесії Рівнеради. У Новий рік усі працівники крокують безробітними.

Людмила, двірник ЖКП "Центральне":

- Я двірником працюю вже 15 років. Нам завжди казали: "Потерпіть, важкі часи". Але в нас ніхто не питав, які у нас часи. Нас скорочують. Із 31 грудня всі на біржу. Мають заборгованість із зарплати, проте нам її не віддають.

Під стінами люди вимагали відставки начальника житлово-комунального господарства Рівного Івана Геми, та пропонували йому попрацювати двірником.

Пан Іван радо позував перед журналістами із плакатом карикатурного змісту на його адресу. Він запевнив, що усі робітники будуть працевлаштовані. Ця паніка безпідставна.

Іван Гема, начальник ЖКГ міста Рівне:

- Це не значить, що вони не будуть працевлаштовані. Міський голова пообіцяв, що робочі професії будуть працевлаштовані. Єдине питання – в яких організаціях. Чи це будуть розширені зони чи ШЕУ, чи КПТ.

Інша громада, яка зібралася під стінами Рівнеради – мешканці державного гуртожитку за адресою Олека Дундича 3 "а". Вони вимагають розяснень по оплаті за тепло. Адже із початку опалювального сезону люди отримали рахунки за тепло у розмірі 24 гривні 41 копійки за метр квадратний. Від такої захмарної ціни мешканці шоковані. З ними пообіцяв завтра зустрітися міський голова та з’ясувати у чому справа.

Слід зауважити, що жодне з болючих питань рівнян, депутати до розгляду не взяли. Вони вирішували справи земельні та політичні. У першій половині дня взяли 3 перерви загальною тривалістю 45 хвилин. Згодом вирішили відпочити ще півтора години. Депутати обмінювалися образами, цитували регламент, який як виявилося, ніхто достеменно не знає.

Скандальне звернення до всіх парламентів світу щодо засудження Юлії Тимошенко, запропоноване фракцією "Батьківщина",  не затвердили. Навіть після  двох годин суперечок та поіменного голосування. Усі ж інші питання щодо змін  існуючих програм та поділу землі, віддання її безоплатно у власність та оренду, надання медичної допомоги рівнянам, депутати приймали у другій половині дня.

А от людей, які приходили до своїх обранців, почули лише журналісти та окремі політики.

Схожі статті