+380673870816 +380673870816

Очільник Рівного планує розпустити платні комунальні парковки

Чи будуть у Рівному паркомати? Чи спроможні комунальники навести лад на дорогах та чи потрібно місцевому шахово-шашковому клубу 120 тисяч гривень? Про це і не тільки говорили депутати Рівнеради на другому пленарному засіданні 13 сесії Рівненської міської ради. Не забули народні обранці і про бюджет міста, перерозподіляючи кошти на різні видатки. 

Розпочалося засідання із наболілого для міського голови - проблеми парковок. Очільник міста схиляється до думки, що вже навесні слід розпустити платні комунальні парковки. За його словами, паркувальна справа для малого міста - бізнес абсолютно неприбутковий. Тому з міської казни чиновник не планує виділення коштів на придбання паркоматів.

Володимир Хомко, міський голова Рівно:

- Ми можемо купити ці паркомати. Але комерційна діяльність передбачає отримання якогось прибутку або хоча б не збитків. Якщо ми їх придбаємо, то паркувальна діяльність втратить сенс. Ми ніколи в житті ті паркомати не купимо. Не тому, що не можемо. Ми можемо. Просто це безглузда робота.


Ще одним гострим питанням стала виплата заробітних плат працівникам розформованих ЖКП "Паркове" та "Центральне". Тут логічну крапку поставив заступник міського голови Олексій Хмилецький.

Олексій Хмилецький, заступник міського голови Рівного:

- Ті кошти, які є, а це 500 тисяч, частину з них перерозподілити на погашення єдиного страхового внеску. І все. Закривається питання і люди будуть отримувати повноцінну допомогу.

А от питання будівництва автозаправної станції на вулиці Басівкутській і досі розслідує спеціально створена комісія. Так, вже встановлено, що попередній земельний конкурс прокуратура опротестувала та рішенням суду воно було скасоване. Аби розібратися чому ж профільне управління знову провело конкурс із тими ж порушеннями та з тим же переможцем, - небайдужі до цієї проблеми попросили продовжити роботу спеціальної комісії.

Микола Бляшин, адвокат:

- Зараз ми просимо продовжити роботу комісії, аби ми могли у всьому розібратися. Попередній конкурс був скасований, але не зважаючи на це, управління житлово-комунальної власності провело новий конкурс і оголосило знову переможцем "Агату". При чому порушення там ті ж самі, за які попередній конкурс судом і був скасований.

Торкнулися депутати і передачі житлових будинків з балансу Приватного підприємства "ВВ" на баланс ЖКП "Сонячне" та "Західне". Депутати таке рішення підтримали, а мотивували його колосальними заборгованостями підприємства. 

Іван Гема, начальник управління ЖКГ Рівненського міськвиконкому:

- "Теплотранссервіс" 109 тисяч, АЕС "Рівнеенерго" 60 тисяч, "АрмЕко" 19 тисяч, заборгованість по податках 154 тисячі, із заробітної плати 68,7 тисяч.

А от  працівники підприємства "ВВ" слідом за житловими будинками до ЖКП "Сонячне" та "Західне" не підуть. На них чекає статус безробітного та центр зайнятості. 

Під час розгляду питань змін до бюджету міста на 2012 рік, депутати запропонували передбачити кошти на ремонт даху будинку по вулиці 16 Липня, де знаходиться художня галерея. Міський голова пообіцяв практично підійти до цього питання, коли розроблять відповідний кошторис ремонтних робіт. Інше звернення стосувалося житлового будинку на вулиці Олеко Дундича 5 "а". Тут ситуацію з ремонтом вирішити не так просто. Адже будинок знаходиться на балансі ОСББ і є в аварійному стані.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Неможливо відмахнутися, там живуть живі люди. Будинок розвалюється на частини, такий вже переданий місту. Треба шукати 2,5 мільйона гривень і допомогти людям. У нас в цьому році 3,9 мільйонів гривень всього на все місто. То хоча б дати 150 тисяч на цей будинок. Але ми не можемо ремонтувати так як хочемо, бо вже є проект.

Проте закривати очі на нього Володимир Хомко не збирається. Він дав доручення юристам знайти шляхи часткового фінансування ремонтних робіт. А от питання, чому аварійна будівля опинилася на балансі ОСББ народними обранцями не піднімалося. 

У ході сесії до депутата міськради Олександра Лащука звернулися приватні перевізники із проханням зачитати їхнє звернення до міського голови.

Олександр Лащук, депутат Рівненської міської ради:

- Ми розуміємо, що брак техніки та працівників не дозволяє навести лад на дорогах. Але, наприклад, 8 лютого після снігопаду дороги стали суцільною ковзанкою. Більшість другорядних доріг за усю зиму взагалі не бачили жодної техніки.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- З ніг падали, всю суботу і неділю працювали. Зараз ДАІ дало нам припис, що нам потрібно купити 90 одиниць техніки. Ні 3, ні 4. Щоб дійсно зробити так як в Європі, потрібно у 10 разів більше.

Окрім того, чиновники перерозподілили кошти із кладовища на освіту. Із шестиста тисяч гривень на реконструкцію входу до кладовища "Нове" - 200 тисяч гривень вирішили перекинути на заміну вікон у школах міста. Також депутат Рівненської міської ради Сергій Паладійчук попросив виділити на шахово-шашковий клуб, який до речі він і очолює, 120 тисяч гривень. Це питання хоча і викликало чимало дискусій серед народних обранців, проте було вирішене на користь шахістів.

Схожі статті