+380673870816 +380673870816

Очільник Рівненщини зустрівся із представниками релігійних громад краю

Зустріч влади та релігійних громад у Рівному пройшла у спокійній атмосфері та мала досить конструктивний характер. 

У контексті того, що рік 2012 в області пройде під гаслом сприяння спорту, то чимало пропозицій мали саме такий зміст. Це і різні спортивні програми, створення майданчиків для проведення християнських олімпіад та прямих відеотрансляцій Євро-2012, будівництво духовно-спортивного комплексу. Усі ці ідеї очільник області занотував та сприйняв схвально. Єдине, попросив священників записати їх та подати ці ідеї до його приймальні.

Василь Берташ, голова Рівненської облдержадміністрації:

- Я дякую, дуже було багато пропозицій, що стосуються здорового способу життя. Євро-2012, як буде транслюватися, громади запропонували свої послуги, щоб я виділив ділянки. Крім того, створять всі належні умови, аби громадяни побачили Євро-2012.

Юрій Кічатий закликав духівництво до єдності та порозуміння, втім і наголосив, аби допомагати церквам фінансово, існують певні юридичні моменти. Так, у 2011 році у бюджеті області передбачалося півмільйона гривень на будівництво і реконструкцію храмів. Однак, не всі вони були освоєні через брак документації. Тому голова облради рекомендував настоятелям готувати їх на рік наступний вже зараз.

Юрій Кічатий, голова Рівненської обласної ради:

- Проаналізувавши стан утримання тих чи інших церковних храмів, особливо, які мають історичну цінність, до цих пір не поновлені документи з боку церковних громад. Наголошую, подивіться і подайте у письмовій формі голові обласної державної адміністрації.

Владика Михаїл розповів, що хоча церква і держава не пов’язані, все ж вони мусять співпрацювати і влада від них на Рівненщині не відмовляється.

Михаїл, т. в. о. керуючого Рівненською єпархією УПЦ КП, єпископ Дубенський:

- Хоч і церква конституційно відділена від держави, але церква находиться в державі, а люди всі в державі і ми є всі єдині і не відділені. Ми повинні співпрацювати. Реєстрація нових громад відбувалася добре, також були виділені кошти на ремонт храмів, адже на Рівненщині є багато старих храмів.

А от Володимир Ільчук, пастор релігійної громади Церкви Повного Євангелія "Осанна" запропонував, навіть, усім разом брати участь у спеціальній програмі, яка висвітлюватиме проблеми церков та буде "згладжувати" гострі кути непорозумінь між громадами.

Схожі статті