+380673870816 +380673870816

Очільник Рівненщини вислухав проблеми краян

Днями в рамках робочого візиту голова Рівненської обласної державної адміністрації Василь Берташ завітав до Володимирецького району аби вислухати проблеми мешканців населеного пункту. 

Озвучити свої проблеми очільнику області прийшли близько двох десятків громадян. Семеро краян просили допомогти коштами на дороговартісне лікування, зокрема за кордоном. Також матеріальної допомоги потребувала місцева жителька, частину будинку якої знищила пожежа. Двох краян, які звернулися до Василя Берташа, турбувало безробіття та ще одного – пільговий проїзд.

Були і прохання, які відразу вирішити неможливо. Так, громада села Сошники просила шкільний автобус, адже нині 55 учнів дістаються до села Полиці, до якого 8 кілометрів, маршруткою.

Руслан Сергійчук, голова батьківського комітету, мешканець с. Сошники:

- В даний час дітей перевозять автобусом, але він маломісткий. Це додатковий рейс і дітям і зранку недобре, і після уроків довго чекати, адже спочатку він інших учнів розвозить, і вони тільки близько четвертої години потрапляють додому після уроків.

У відповідь на це Василь Берташ пообіцяв вирішити проблему одразу при надходженні коштів з державного бюджету. Якщо ж будуть затримки, то заключать угоду з підприємцем, який має власний автобус та зможе розвозити дітлахів до того часу, як придбають автобус.

Звернувся до керманича області і 75-річний багаторазовий чемпіон України, Європи та світу з марафонського бігу та бігу на середні та довгі дистанції серед ветеранів. Він просив посприяти грішми аби взяти участь у Чемпіонаті світу з легкої атлетики серед ветеранів, який відбудеться в місті Юваскюля (Фінляндія). Загальна ж сума необхідна для участі - тисяча євро. Василь Берташ допоміг трьома тисячами гривень, на що спортсмен пообіцяв повернутися лише з перемогою. 

Анатолій Присяжнюк, чемпіон України, Європи та світу:

- Тільки з перемогою планую прийти. Я без цього не можу. Приємно, коли звучить гімн України.

Окрім того, Василь Берташ розповів, що у різних районах – різні проблеми. Проте спільними залишаються питання матеріальної допомоги.

Василь Берташ, голова Рівненської ОДА:

- Десь відсотків двадцять однакових - це матеріальна допомога, а так різні. В різних районах не повторюються, адже в деяких районах погано працює земельний відділ, то там більше земельних питань, якщо десь пільгові перевезення, то це питання пільгових перевезень, а саме більше подібних таких звернень - це матеріальна допомога.

Відтак люди, які просили саме матеріальної допомоги та які надали довідки з діагнозами, за мірою можливостей отримали кошти, причому відразу.

Такі виїзні прийоми громадян голова облдержадміністрації запровадив для зручності жителів Рівненщини, щоб вони мали змогу озвучити свої проблеми та не долати сотні кілометрів.

 

Схожі статті