+380673870816 +380673870816

Очільник Рівненщини віддав свою місячну заробітну плату онкохворій дитині

Голова Рівненської обласної державної адміністрації Василь Берташ віддав свою місячну заробітну плату онкохворій дитині. Адже через складну недугу хлопчик неабияк потребує дороговартісного лікування, коштів на яке у його родини немає. 

Вперше вони зустрілися в онкогематологічному відділенні Рівненської обласної дитячої лікарні, де Дмитро Тарчевський провів майже увесь минулий рік. Тоді голова Рівненської ОДА Василь Берташ на день Святого Миколая завітав до медичного закладу з подарунками для малечі. У восьмирічного Дмитрика проблеми із здоров’ям почались ще у 2011 році. Після багатьох перевірок і аналізів медики констатували у дитини доволі рідкісну хворобу – лімфогранулематоз, тобто рак лімфовузлів. Згодом дитина захворіла і на гепатит Б. Наразі хлопчика відпустили додому на три місяці, після яких на нього знову чекає курс хіміотерапії та лікування від гепатиту, на яке коштів у родини немає. Втім, попри все пережите, Діма не перестає посміхатися, а на запитання чого він найбільше бажає, хлопчина відповідає не задумуючись.

Дмитро Тарчевський, хворий на лімфогранулематоз:

- Я хочу бути здоровим. Щоб не лежати у лікарні.

Доглядає за Дмитриком його батько, котрий крім нього має ще четверо дітей. Чоловік зізнається, що робить усе можливе, аби поставити сина на ноги. Втім, не завжди має змогу заробити грошей. Пан Микола не рахує коштів витрачених на лікування сина, він радіє одному, що Дмитрику вже стало краще.

Микола Тарчевський, батько хлопчика:

- Багато вже пішло, я не рахував, бо і волонтери помагають нам, і так люди помагають нам. Грошей багато іде.

Керманич області Василь Берташ звернувся до усіх голів райдержадміністрацій нашої області з пропозицією також допомогти Дмитру Тарчевському. Першим відгукнувся голова Дубенської райдержадміністрації, який цього ж дня привіз для дитини свою двомісячну заробітну плату. Загалом батько Дмитрика отримав від посадовців допомогу у 15 тисяч гривень.

Василь Берташ, голова Рівненської ОДА:

- Я вирішив особисто завітати до Дмитрика, у цю сім’ю. Тим більше, що батько виховує цих дітей один. Там матері немає і він такий благородний вчинок робить, сам виховує.

Окрім того, у будинку, де проживає Діма, в селі Буща Здолбунівського району, немає ані газу, ані води. Зважаючи на це, Василь Берташ дав доручення місцевій владі впродовж місяця вирішити цю проблему, тим самим покращити життя і побут цієї дитини.

Схожі статті