+380673870816 +380673870816

Очільник Рівненщини розповів про поїздку у Білорусь

Делегація від Рівненщини на чолі з головою облдержадміністрації Василем Берташем повернулася з Брестської області Республіки Білорусь.

Як повідомлялося раніше, метою візиту став обмін досвідом у сільськогосподарській галузі. Найбільше у сусідів зацікавила економіка вирощування та переробки яблук. Так, білоруські виробники реалізовують свіжі яблука, а ті, що втратили товарний вигляд, не уцінюють, а навпаки підвищують їх рентабельність, виготовляючи у власному господарстві яблучні чіпси та вино.

Йшла мова і про садівництво. Відтак, керівники районів Рівненщини відтепер шукатимуть охочих займатися цією справою в нашій області. Адже держава готова компенсувати рівненським аграріям усі витрати на висадження саду та догляду за ним.

Окрім того, в результаті візиту, з боку білоруської сторони було досягнуто домовленість з українськими колегами відносно доставки 30 племінних телиць м’ясної породи з фермерського господарства "Серпанок" Дубенського району у Брестську область. Також, під час перебування у Білорусі керманич області обговорив можливості нових пунктів перетину кордону між двома країнами. 

Василь Берташ, голова Рівненської ОДА:

- В нас було тільки два пункти перетину кордону. В 2011 було чотири - це Березове, Познань, Старе Село, Дроздів. Ця угода, що буде підписана у 2012 році, то буде внесений ще один пункт перетину кордону - це Будки-Кам’янські. Нам влада пообіцяла, що вони підтримають нас у цьому питанні і будуть рекомендувати прикордонникам і митниці, щоб ця угода була пролонгована і на наступні роки. 

 

Схожі статті