+380673870816 +380673870816

Очільник Рівненщини розповів про плани розвитку регіону на найближчі роки

Голова Рівненської облдержадміністрації Василь Берташ підсумувавши здобутки територіальних громад в поточному році, також окреслив плани на найближчі роки. Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної ради.
     Зокрема, Василь Берташ звернув увагу на подальший розвиток інфраструктури в сільських населених пунктах – будівництво нових шкіл, відновлення мережі закладів дошкільної освіти, будівництво та реконструкцію комунальних доріг.
     Також, за словами Василя Берташа, в області триватиме реформування медичної галузі, розширюватиметься мережа ФАПів та лікарських амбулаторій сімейної медицини. Крім того, готується до здачі перша черга Рокитнівської райлікарні, будівництво якої розпочато ще в 2004 році та через брак коштів було законсервоване. 
     Триватиме системна робота з підтримки агропромислового комплексу Рівненщини. Як зазначив Василь Берташ, у 2011 році майже мільйон гривень було спрямовано на реалізацію відповідних програм, які стосуються розвитку насінництва, тваринництва, збереження рибних запасів, вирощування на теренах Рівненщини енергетичної верби, підтримки збільшення обсягів виробництва зерна жита, а також забезпечення краю продовольчим зерном. Фінансову допомогу отримали і фермери краю. 
     Триватиме і газифікація населених пунктів Рівненщини - наступного року планується здати в експлуатацію підвідні газопроводи протяжністю понад 100 км.
     У своєму виступі Василь Беташ також зупинився на інвестиційних перспективах області, зазначивши, що стимулювання інвестиційної діяльності та допомога інвесторам є ще одним пріоритетом у роботі влади.

Схожі статті