+380673870816 +380673870816

Очільник Рівненщини "пройшовся" по студентських гуртожитках

Очільник Рівненщини Василь Берташ зробив студентам подарунок до їхнього свята. Із самого ранку він завітав у декілька гуртожитків Рівного без попередження, аби на власні очі побачити реальний стан тимчасових осель студентів. 

О дев’ятій ранку Василь Берташ зібрав у своєму кабінеті журналістів та представників управління освіти. Для візиту обрали два гуртожитки до яких відразу і вирушили.

Спочатку кортеж посадовців та журналістів зупинився під стінами гуртожитку номер 6 Рівненського державного гуманітарного університету. Студенти зустрічали голову адміністрації здивованими поглядами. Не менш враженою від побаченого була і завідувачка гуртожитку. Проте, вона напрочуд швидко зорієнтувалася у ситуації та показала все, чим може пишатися студентське житло. Охайні душові, туалети та кухні, прибрані кімнати. Зразу відчуваються, що в них мешкають дівчата. Такий гарний стан гуртожитку, наче на показ, його завідувачка пояснює господарським підходом до справи. У голови адміністрації вона не просила нічого, натомість поділилася досвідом.

Віра Бабак, завідувачка гуртожитку №6 РДГУ:

- У нас дійсно є така потреба, що з плитами потрібно щось робити. Ми порадилися з інженером і вирішили, що із 12 години плити будемо відключати, щоб була хоч якась економія.

Очільник відвідав також гуртожиток номер 1 Рівненського державного аграрного коледжу. Його обрали не випадково. Саме тут жив Василь Берташ у студентські роки. Не дочекавшись появи завідувача гуртожитку, очільник області відразу пішов до кімнати, де колись мешкав. Пан Василь розповів, що у ній майже нічого не змінилося.

У гуртожитку аграрного коледжу номер 1 мешкають хлопці. Відсутність ламп у коридорах, неприємний запах та віддерта плитка з підлоги не заважає тамтешнім мешканцям. Голова адміністрації пройшовся по кімнатах, пошарпав вікна та пограв у футбол плиткою із підлоги. Такі візити він наніс не просто так. Аби правильно розпоряджатися державними коштами при формуванні бюджету на 2012 рік, пан Берташ хотів на власні очі побачити проблемні місця рівненських гуртожитків. На його думку, правильно виділяти кошти тим закладам, у яких відчувається господарський підхід.

Василь Берташ, голова Рівненської ОДА:

- Можна зробити деякі заходи. Вони не потребують великих коштів. Це утеплені вікна, двері. Це ж не потребує коштів. Це  залежить від керівника.

Майже "музейний" гуртожиток РДГУ та по-справжньому "чоловічий" аграрного коледжу, справили на посадовців неоднозначне враження. Одне залишилося незрозумілим: чому студентів все влаштовує. Адже за словами Василя Берташа, він наніс неочікуваний візит саме для того, аби почути студентів Рівненщини та вислухати їхні проблеми. Схоже не всі молоді люди готові до відвертого спілкування із першими особами області

Схожі статті