+380673870816 +380673870816

Обласний комітет з економічних реформ визначив стратегію розвитку краю на 2012 рік

Обласний комітет з економічних реформ вирішував долю економічного та медичного розвитку краю на наступний рік.

Напередодні засідання сесії обласної ради у Рівненській облдержадміністрації відбулося обговорення злободенних питань та визначення основних орієнтирів на рік 2012. Так, у сфері економічного та соціального розвитку заплановано приріст промисловості на 8,4 відсотки, збільшення кількості інвестиційних проектів, продовження будівництва шкіл та сільських доріг, спортивних комплексів, приріст запланований і в аграрній галузі. За умови підписання угоди між облдержадміністрацією, облрадою та Кабміном – у 2012 область отримає з бюджету 160 мільйонів гривень.

Ігор Тимошенко, начальник головного управління економіки та інвестиційної політики Рівненської ОДА:

- Першочерговими завданнями ми визнали впровадження економічних реформ, покращення економічної галузі, створення соціальних умов та підвищення екологічної безпеки населення. 

До проектів чиновників внесли свої пропозиції і науковці. Гарячу суперечку викликав на засіданні виступ голови Ради підприємців. Він нарікав керівництву області на труднощі у діяльності бізнесменів.

Богдан Лимар, голова Ради підприємців у Рівненській області:

- Та кількість податків, що є в Україні, є в Рівненській області, підприємців перестали залучати до виконання тих чи інших програм, я хотів би вас просити підтримати підприємців, щоб в Україні існувала структура, яка займалася б підприємництвом.

Самі ж чиновники хотіли почути не нарікання, а конкретні пропозиції та зауваження.

Василь Берташ, голова Рівненської ОДА:

- Чи податкова мішає, чи там якийсь податок мішає, внесли б якусь пропозицію, а то ви прийшли і розказали нам статистику, ніби ми всі дурні, а ви розумні.

Юрій Кічатий, голова Рівненської обласної ради:

- Коли ми збирали пропозиції і управління економіки проводило стільки засідань – пропозиції поступали, пропозиції опрацьовані і внесені ОДА як основні, ми дійсно чекали від вас пропозицій.

Що ж стосується медичної галузі, то в області продовжується її реформування. У наступному році має завершитися формування семи основних госпітальних округів, триватиме орієнтація на сімейну медицину.

Василь Берташ, голова Рівненської ОДА:

- Ми в цьому році багато зробили, але ми не будемо казати, що результати нас задовольняють. Звичайно, були б кошти, могли б зробити вдвічі більше.

Усі пропозиції будуть обговорювати уже за два дні депутати облради. А от прийняття бюджету покаже, що із запланованого здійсниться, а що ні.

Схожі статті