+380673870816 +380673870816

Новий спідвейний сезон розпочнеться з чемпіонату України серед пар

Вже через декілька днів в Україні стартує новий спідвейний сезон.

Владислава Стецюк, журналіст:

- Рівненські поціновувачі спідвею в очікуванні старту нового сезону. За календарем європейської мотоциклетної спілки, на нашому мототреці має пройти три серйозні гонки. А от чим порадують рівненські спортсмени, а головне за який клуб будуть виступати - про це і не тільки я розкажу вже за мить.

Олександр Бородай, Колодій старший та молодший, Ярослав Полюхович, Володимир Омельян, Станіслав Огороднік та інші місцеві гонщики нещодавно погодилися виступати у новоствореному спідвей-клубі "МІР", який очолив відомий спортсмен Сергій Пелешок. Плани у директора команди доволі амбітні. Так, окрім офіційних чемпіонатів української ліги, команда має намір заявитися і до російської.

Сергій Пелешок, директор СК "МІР":

- Наша заявка прийнята. Ми вклалися в строки подачі до 1 квітня. Зараз керівництво трекової федерації перебуває у Швеції на конгресі, коли ж вони повернуться, тоді буде розглядатися формування календаря, з врахуванням участі української команди з міста Рівне.

Рівненські гонщики, котрі в минулих сезонах виступали переважно у складі спідвей-клубу "Каскад", участі відразу у двох лігах лише радіють. Адже це неабиякий шанс підвищити свою майстерність.

Ярослав Полюхович, рівненський спідвеїст:

- Чим більше гонок, тим краще для спортсмена. Є накат. Це нормально. Я так вважаю. В російській лізі збираюся вигравати. Тренуватися і вигравати. Будемо старатися, обганяти.

Володимир Омельян - молодий та перспективний гонщик, котрий за свою спортивну кар’єру вже здобув визнання та любов вболівальників. Він розповів, що в російську лігу хоча і йде з бойовим настроєм, проте у спідвеї успіх залежить як від гонщика, так і від його залізного коня.

Володимир Омельян, рівненський спідвеїст:

- Виграшу пообіцяти не можу. Бо поки немає таких мотоциклів, щоб можна було вигравати. В основному накат і тренування.

Для краян повернення на місцевий мототрек російських гонщиків - звісно приємний подарунок. А от для керівництва новоствореної команди - напрочуд витратний.

Сергій Пелешок, директор СК "МІР":

- Безумовно, першим було питання по Владивостоку. Це дальній виїзд. Але ми гарантували свою присутність і будемо змагатись і там.

Відстань від Рівного до Владивостоку понад 10 тисяч кілометрів. Аби віднайти кошти на такі далекі подорожі, керівництво клубу покладає надію на допомогу влади та підтримку вболівальників.  А вже 6 квітня у місті Вознесенськ спідвейний сезон відкриє перший етап чемпіонату України серед пар, де будуть змагатися 6 гонщиків від рівненського клубу "МІР".

Схожі статті