+380673870816 +380673870816

Нині офіційно зареєстровано понад 200 тисяч випадків ВІЛ-інфекції серед громадян України

За прогнозами фахівців Українського центру СНІДу спільно з міжнародними експертами епідемія ВІЛ-інфекції має чітку тенденцію до стабілізації майже серед усіх основних груп ризику. Про це повідомила заступник голови Державної служби з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань Олена Єщенко під час розширеного засідання колегії Держслужби соцзахворювань за участю представників Адміністрації Президента України, комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я, Міністерства охорони здоров’я України, Державної пенітенціарної служби України, Державної служби України з контролю за наркотиками та керівників обласних управлінь охорони здоров’я. 
    На сьогодні офіційно зареєстровано понад 200 тисяч випадків ВІЛ-інфекції серед громадян України, у тому числі 48 тисяч випадків захворювання на СНІД та 25,3 тисяч випадків смерті від захворювань. Заступник голови Держслужби також наголосила на необхідності запровадження у практику діяльності донорської служби ефективних методик відбору донорів, а також необхідності покращення якості консультування, насамперед передтестового. 
    В ході колегії також були підбиті підсумки діяльності Держслужби соцзахворювань, стан реалізації державної політики у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу у 2011 році, піднято проблемні питання впровадження замісної підтримувальної терапії для споживачів ін’єкційних наркотиків хворих на ВІЛ-інфекцію/СНІД та шляхи їх вирішення, а також поінформовано учасників про реалізацію Україною 10 раунду гранту Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією за компонентом "СНІД".

Схожі статті