+380673870816 +380673870816

Німці привезли до Рівного гуманітарну допомогу

Гуманітарну допомогу до Рівного привезли німці. Такій співпраці уже 20 років. 

Товариство гуманітарної допомоги України в Баварії щороку привозить до Рівного медичне обладнання та речі. Сьогодні це лікарняні ліжка, приліжкові тумби, інвалідні крісла, ходунці тощо. У Німеччині на цю продукцію закінчився термін придатності, однак для України 5 років - це не привід викидати щось на смітник. За таку допомогу наша влада неабияк вдячна та радо приймає гостей у себе.

Галина Кульчинська, заступник міського голови Рівного:

- Попри матеріальну допомогу, важливим є оцей контакт громади. І ми розуміємо, що наш напрямок у Євросоюз у гуманітарних питаннях є важливим.

Делегати із Баварії розповіли, що за два десятиліття вони виокремили деякі заклади і допомагають їм на постійній основі.

Антон Вільд, голова Товариства гуманітарної допомоги України в Баварії:

- Це вже традиція, що ми впродовж останніх років надаємо гуманітарну допомогу різним закладам, але впродовж останніх трьох років ми зосередилися на Центральній міській лікарні, управлінні соціального захисту і притулку для діток. В даних закладах ми впевнені і ми переконані, що ті речі, які привозять, вони дійсно доходять до отримувачів.

Із Рівного після теплого прийому німецька делегація повернеться на Батьківщину, аби далі збирати необхідні речі та святкувати прийдешній Великдень.

Схожі статті