+380673870816 +380673870816

Німеччина пропонує провести в Україні Європейський правовий конгрес

Німеччина пропонує провести в Україні наступний Європейський правовий конгрес, який має відбутися у 2013 році. Про це повідомила прес-служба Міністерства юстиції.
    Зокрема, за словами німецького парламентаря Зігфріда Каупера, Німеччина, як країна, яка приймає у себе Європейський правовий конгрес у 2012 році, виступає за проведення наступного конгресу в Україні. На думку Зігфріда Каупера, цей захід, який не має політичної складової, дозволить обговорити на професійному рівні, а також узгодити правові позиції України та країн Євросоюзу з метою спільного реагування на загрози та виклики, які виникають у сучасному європейському просторі. 
    У цьому контексті представник німецького Бундестагу прокоментував процес, що триває в Україні з ухвалення нового Кримінально-процесуального кодексу. Зігфрід Каупер наголосив, що текст нового кодексу, який вже ухвалений у першому читанні українським парламентом, слід оцінювати як "дуже позитивний крок". За словами німецького парламентаря, проект у нинішній редакції є "дуже хорошою основою для дискусії перед другим читанням".
    При цьому, представник німецького Бундестагу заявив про готовність Німеччини вести правовий діалог з Україною щодо зближення українського законодавства та країн Євросоюзу як в питаннях удосконалення кримінального процесу, так і в інших правових сферах. У цьому контексті в ході зустріч було наголошено, що Німеччина залишається одним із головних стратегічних партнерів України. Зокрема, за словами Міністра юстиції України Олександра Лавриновича, за всі роки незалежності України саме з Німеччиною склалися найбільш тісні та плідні контакти у сфері правового співробітництва.

Схожі статті