+380673870816 +380673870816

Невірний код товару спричинив недобори митних платежів на суму 191 400 гривень

На митний пост "Сарни" Рівненської митниці надійшов вантаж "Важкі дистиляти, газойлі: паливо дизельне автомобільне". Після подачі до оформлення ВМД та комплекту документів спрацювала Автоматизована система аналізу та управління ризиками в частині необхідності проведення лабораторних досліджень вищезазначеного товару. 
    За результатом, відібрані проби та зразки було направлено для проведення досліджень до Львівської служби з експертного забезпечення митних органів. В ході дослідження було встановлено, що визначений фракційний склад зразка не узгоджується із задекларованим в графі 31 ВМД складом. Про це повідомила прес-служба митниці рівненщини.
    Таким чином, у відповідності з отриманим висновком відділом митних платежів Рівненської митниці було винесено Рішення про визначення коду товару із класифікацією товару в іншій товарній підкатегорії та зі зміною опису графи 31 ВМД, що спричинило недобори митних платежів. Як наслідок, посадовими особами підрозділу митного оформлення було складено протокол про порушення митних правил за ознаками статті 355 МКУ. Загальна сума донарахованих митних платежів склала 191 400 гривень.

Схожі статті