+380673870816 +380673870816

Нетверезий водій у Сарнах пропонував поліцейським хабаря

Неправомірну вигоду в розмірі дев’ять тисяч гривень за непритягнення до адмінвідповідальності надав інспекторам сектору реагування патрульної поліції. Тепер йому загрожує кримінальна відповідальність, штраф і позбавлення права керування транспортним засобом.

О 18 годині вчора, третього липня, на вулиці Вишнева в місті Сарни у поле зору поліцейських потрапив автомобіль «Opel», водій якого порушив правила безпеки дорожнього руху. Спілкуючись із кермувальником, 40-річним жителем Сарненського району, інспектори СРПП Сарненського РВП встановили, що він має явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на місці або в медзакладі чоловік відмовився.

Під час складання адміністративних матеріалів керманич запропонував поліцейським гроші, аби «вирішити питання на місці». Попередження про кримінальну відповідальність аргументом для 40-річного чоловіка не стали — поклав дев’ять купюр по 1000 гривень між сидіннями службового авто.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу. Грошові кошти вилучені, а до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України.

Крім того, на нетверезого керманича скали адмінматеріали за статтею 130 КУпАП.

За скоєний злочин зловмиснику загрожує від двох до чотирьох років позбавлення волі, а за порушення адміністративного законодавства — штраф та позбавлення права керувати транспортним засобом.

Схожі статті