+380673870816 +380673870816

Національний університет "Острозька академія" потрапив до "Книги рекордів України"

Культурно-спортивне свято "Рекреація" сягає традицій, які існували в Острозькій академії ще у XVI столітті. Це своєрідне підбиття підсумків щорічної спартакіади "Здоров’я". 

Цьогорічна "Рекреація" виявилася особливою. Окрім азартних спортивних змагань, на глядачів чекав і танцювальний масовий флеш-моб, який спудеї вже презентували під час днів гуманітарного факультету. Тільки цього разу, танець усіх факультетів супроводжував солов’їний голос заслуженої артистки України Ніни Матвієнко.

Незважаючи на цьогорічні нововведення, Ігор Пасічник планує відновити і найдревніші традиції академії.

Ігор Пасічник, ректор НУ "Острозька академія":

- треба, щоб один раз у рік студенти як одне ціле раділи. Колись студенти в цей день спалювали конспекти, носили ректора на носилках, вимагали, щоб він захищав їх від викладачів, а викладачі просили, щоб захищав від спудеїв. Ректор мирив їх медом. І, можливо, я цю традицію теж внесу у нашу рекреацію, але це вже буде наступного року.

Спеціально запрошені гості - народна артистка України Ніна Матвієнко, лідер рок-гурту "Ot Vinta" Юрій Журавель, міський голова Острога та багато інших публічних людей святкували разом із спудеями закінчення навчального року. 

Юрій Журавель, лідер гурту "Ot Vinta":

- ідея класна. Пишаюся, що в нас є такий заклад. Здається, нещодавно сам сидів на студентських лавах.

Найбільш довгоочікуваною подією "Рекреації 2011" став всеукраїнський рекорд. Освічення у коханні українській пісні у вигляді паперового ланцюга, довжиною близько одного кілометра вразило усіх на святі. П'ять сотень студентів долучилися до акції, щоб висловити свою шану до мелодійної гордості нашого народу. Представник "Книги рекордів України" Віталій Іваницький зафіксував цей захід, як всеукраїнський рекорд. "Подія справді стала історичною", – емоційно відзначила Ніна Матвієнко.

Ніна Матвієнко, народна артистка України:

- я такого ще не бачила. Це наче озвучити голоса всіх людей і підняти їх дух високо в небо. Це історичний момент. Треба, щоб це побачили по всій Україні.

І навіть дощ не завадив студентам Острозької академії висловити свої почуття до української пісні.

Анатолій Білий, студент гуманітарного факультету НУ "Острозька академія":

- це не такий дешевий патріотизм, коли людина говорить, що любить українську пісню, а насправді ні. Бо кожен студент знає, що це не лише шароварщина, а  досить цікава модернова, глибока річ.


110617_Ostro_rekreaciya_1 sferadesigner

Схожі статті