+380673870816 +380673870816

Наскільки безпечні овочі та фрукти на ринках Рівного?

На полицях магазинів та на ринках з’являється все більше і більше апетитних овочів та фруктів. Проте ранні, особливо тепличні, містять набагато більше нітратів, ніж пізні. Натомість вчені заспокоюють, мовляв, абсолютно екологічно чистих продуктів у природі не буває. 
     Втім зловживання добривами може нести загрозу для здоров’я потенційних покупців. Санепідеміологи постійно проводять перевірки магазинів, супермаркетів та ринків міста. Цього тижня 50 досліджень показали, що перевірені овочі перевищують норму вмісту нітратів на 20 %. Небезпечними і досі найбільше вважаються огірки.
     Неозброєним оком покупець ніколи не розрізнить – безпечний продукт чи ні. Тому від продавця потрібно вимагати сертифікат якості і не купувати городину на стихійних ринках. Також слід ретельно мити зелень, овочі та фрукти. В останніх науковці рекомендують зрізувати шкірку.
     Яким би страшним не виглядав букет хвороб від нітратів, вберегти свій організм від їх вживання можна, адже ці речовини небезпечні лише у надмірних кількостях. Тому лікарі рекомендують вживати ранні овочі та фрукти у малих кількостях, особливо бути пильними до черешень, динь, кавунів, які вже найближчим часом з’являться у продажу.

 


110520_Ovochi sferadesigner

Схожі статті