+380673870816 +380673870816

Населення не доплатило водоканалу 12 мільйонів гривень

А це ті гроші, якими комунальне підприємство змогло б розрахуватися з енергопостачальниками, зазначив заступник голови облдержадміністрації Володимир Новак. Так, лише за квітень споживачі заборгували за спожиті послуги 400 тисяч гривень. Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної державної адміністрації.
     Оплата населення зупинилася на позначці 73 відсотки від нарахованої суми. Відтак, "Рівнеоблводоканал" заборгував за спожиту електроенергію майже 780 тисяч гривень, а тому енергопостачальна компанія Рівненщини повідомила комунальне підприємство про обмеження електропостачання. В зв’язку із цим підприємство не може гарантувати подачу води, прокоментував директор РО ВКП ВКГ "Рівнеоблводоканал" Сергій Дзезик.
     Нагадаємо: затвердженні НКРЄ тарифи нині покривають не всі витрати комунального підприємства: рівень окупності водопостачання становить 70 відсотків, а водовідведення – лише 60 відсотків. Звернення про приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня вже скерували до столиці. Водночас споживачів просять погасити борги, аби підприємство розрахувалося з енергетиками, щоб ті не обмежували електропостачання.

Схожі статті