+380673870816 +380673870816

На Волині вдосконалюють систему професійно-технічної освіти

У Волинському технікумі Національного університету харчових технологій відбулося засідання Регіональної міжгалузевої ради з професійно-технічної освіти на тему: "Професійна орієнтація молоді як цілісна система співпраці роботодавців, закладів освіти та служби зайнятості", участь у роботі якої взяв заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк. Про це повідомила прес-служба Волинської ОДА.
    Учасники засідання проаналізували план роботи Регіональної міжгалузевої ради з профтехосвіти на поточний рік та вирішили удосконалити профорієнтаційну роботу. Зокрема, в області необхідно забезпечити належне інформування випускників загальноосвітніх навчальних закладів про умови навчання, перспективи працевлаштування, широко використовуючи при цьому засоби масової інформації та інформаційно-комунікативні технології. Запровадити в практику роботи навчальних закладів проведення системних заходів, спрямованих на підняття престижу робітничих професій, організації днів та тижнів професій за участю роботодавців та соціальних партнерів, проведення профорієнтаційних екскурсій на виробництві для учнів загальноосвітніх шкіл. 
    А з метою популяризації серед школярів професій, за якими здійснюється підготовка кваліфікованих робітників у ПТНЗ області, підготувати збірник "Робітничі професії очима учнів ПТНЗ області". Також треба забезпечити створення належного інформаційного Інтернет-простору системи професійно-технічної освіти Волинської області (вдосконалити веб-сайти ПТНЗ, створити мережу електронних бібліотек, віртуальних профорієнтаційних центрів тощо).

Схожі статті