+380673870816 +380673870816

На Волині сімейне життя закінчилося смертю і тюрмою

Пройшов рік із того дня, коли жителі Ковеля дізналися про страшний вчинок місцевого жителя: 65-річний Віктор трьома пострілами у голову позбавив життя свою колишню дружину 63-річну Ларису. Про це повідомив відділ зв’язків із громадськістю УМВС у Волинській області.
    Віктор та Лариса жили у злагоді. Виростили двох дочок, тішилися онуками. Аж тут чоловік став підозрювати свою кохану в подружній зраді. Через це у сім’ї майже щодня виникали сварки. Дружина ніяк не могла зрозуміти, звідки у людини, з котрою вона прожила не один десяток літ, така недовіра. Час ішов, а чвари не припинялися. У 2008 році подружжя офіційно розлучилося, але й надалі жили в одній квартирі. Офіційний документ про розлучення не став причиною примирення між ними – ворожнеча продовжилася. 
    Того ж року Віктор придбав у незнайомця стартовий пістолет, споряджений шумовими патронами. Чоловік у той час працював охоронцем, тож вирішив, що зброя може стати в пригоді. У грудні 2010 року він зрозумів: сварки з колишньою дружиною терпіти не може. Йому набридло, що вона його постійно діймала: забороняла користуватися побутовими приладами, меблями, намовляла дітей проти батька. У цей момент відчув нестерпну ненависть до жінки та вирішив її вбити. Аби реалізувати задумане, переобладнав придбаний пістолет на бойовий і виготовив до нього набої. 
    Віктор повернувся з роботи. Дорогою додому прихопив горілку. Прийшов, перехилив чарку-другу і приліг відпочити. Через дві години прокинувся, випив ще і пішов до Лариси, аби запитати, коли вона збирається до доньок, котрі мешкають у Києві. Турботливий батько нібито вирішив передати їм картоплі. Жінка саме відпочивала у своїй кімнаті, тому чоловіку відповіла грубо: мовляв, ні він, ні його картопля дітям не потрібна. Після цього вона вийшла в коридор і почала вдягатися, аби піти геть. Це стало, так би мовити, останньою краплею: Віктор повернувся у свою кімнату, взяв пістолет, заряджений чотирма саморобними патронами. Увійшовши в коридор, вистрелив жінці в голову. 
    Лариса впала у під’їзді, почала кликати на допомогу сусідку. Її спроби підвестися спровокували ще два постріли майже в притул. Зрозумівши, що накоїв, чоловік вирішив вчинити суїцид, але його зброя фактично розлетілася. Після цього йому нічого не залишалося, тож зателефонував у міліцію. 
    Медики, котрі приїхали на місце злочину, виявили, що жінка ще жива. Потерпілу госпіталізували у реанімаційне відділення Ковельської районної центральної лікарні. Але потерпіла від отриманих травм померла. Проти Віктора порушили кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство), ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Ковельський міськрайонний суд Волинської області виніс вирок: чоловіку присудили сім років позбавлення волі.

Схожі статті

01.02.2024, 17:28 225 СБУ затримала подругу очільника «народної ради днр», яка планувала стати продавчинею у прифронтовому магазині, щоб шпигувати за ЗСУ
01.02.2024, 17:25 207 СБУ затримала шахрая, який видавав себе за контррозвідника і «продавав посади» в спецслужбі
26.12.2023, 19:00 336 СБУ знешкодила на Волині злочинну банду, яка «вибивала» гроші у пораненого воїна ЗСУ
26.12.2023, 17:54 300 За матеріалами СБУ 15 років тюрми заочно отримав бойовик-розвідник, який захоплював будівлю Служби безпеки в Маріуполі
22.09.2023, 17:00 636 СБУ затримала ще трьох військкоматівців та посадовця ВЛК, які за хабарі «списували» ухилянтів
22.09.2023, 16:05 525 СБУ повідомила про підозру керівнику окупаційної телерадіокомпанії «Крим», яка стала медійною «трибуною» для Аксьонова і Сальдо
21.09.2023, 17:00 505 СБУ повідомила про підозру керівникам сумського заводу, які постачали до рф насоси для атомних реакторів