+380673870816 +380673870816

На Волині планують створення міжнародного університету

В області обговорюється ініціатива щодо створення на базі Волинського національного університету імені Лесі Українки національного Східноєвропейського університету. Про це повідомила прес-служба Волинської ОДА.
   Як зазначив у своєму виступі заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк, уже кілька років, як в Україні назріла необхідність створення вищого навчального закладу нового, європейського типу. Крім того, з року в рік збільшується кількість абітурієнтів, які мають намір здобувати вищу освіту за кордоном.     Східноєвропейський університет має стати вищим навчальним закладом з особливими завданнями й особливою роллю, яка служила б справі поширення європейського освітнього простору на країни, що залишаються поза Європейським Союзом, зокрема, й на Україну. Відтак, університет зацікавить молодь з різних країн перспективою здобуття європейської освіти майбутнього, безпосереднього досвіду та участі в процесі інтеграції Європи. Студентське містечко європейського зразка складовими якого будуть: дослідницькі інститути, докторантські студії, наукові лабораторії, потужні мовні центри, музеї, оснащена новітніми інформаційними технологіями бібліотека, центри дозвілля та відпочинку для студентів – забезпечать найкращі умови для їх навчання.
    Олександр Курилюк зазначив, що місце створення університету в прикордонній Волинській області вигідне як з геополітичної, так і з геоекономічної точок зору. Економічним складником обґрунтування створення Східноєвропейського університету є те, що Волинь - активний учасник євроінтеграційних процесів, адже в географічній структурі зовнішніх економічних зв’язків партнерами області є 26 країн із двадцяти семи членів ЄС, на які припадає 70% у сукупному зовнішньоторговельному обороті області.

Схожі статті