+380673870816 +380673870816

На Волині підприємець не виплатила 219,4 тисяч гривень заробітної плати своїм працівникам

Прокуратура Волинської області порушила кримінальну справу відносно приватного підприємця за фактом безпідставної невиплати заробітної плати за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.175 КК України. Про це повідомила прес-служба прокуратури Волині.
    Як розповів начальник відділу захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави, факти безпідставної та систематичної невиплати заробітної плати працівника цього підприємця були встановлені після проведеної працівниками прокуратури області перевірки дотримання вимог законодавства про оплату праці.
З’ясовано, що приватний підприємець допустила заборгованість з виплати заробітної плати своїм працівникам, яка станом на 26 березня становила 219,4 тисяч гривень за період з вересня 2008 року по грудень 2010 року.
    На розрахункові рахунки підприємця за період з вересня 2008 року по квітень 2011 року надійшли кошти в сумі 402,2 тисяч гривень. З них на оплату праці було спрямовано 5,2 тисяч гривень або - 1,2 відсотка. При наявній заборгованості перед працюючими гроші були використані на інші видатки: повертались відсотки з кредитів банківським установам, були закуплені виробничі матеріали та здійснювалися інші витрати.
    Керівник,я к суб’єкт підприємницької діяльності, порушивши ст.43 Конституції України,ст. ст. 15, 24 Закону України "Про оплату праці" та ряд статей Кодексу законів про працю України, згідно з якими оплата праці працюючим здійснюється в першочерговому порядку, маючи кошти та реальну можливість своєчасно та у повному обсязі провести виплату зарплати працівникам, не зробила цього. Досудове слідство за цією кримінальною справою проводить прокуратура міста Луцька.

Схожі статті