+380673870816 +380673870816

На Волині обговорили підготовку українсько-польських кордонів до Євро-2012

На Волині на території МАПП "Ягодин" відбулося спільне засідання комісії з питань пунктів пропуску та прикордонної інфраструктури українсько-польської Міжурядової Координаційної Ради з питань міжрегіонального співробітництва. Про це повідомила прес-служба Волинської ОДА. 
    З української сторони в обговоренні тематичних питань брали участь представники Департаменту політики розвитку інфраструктури транспорту та туризму Міністерства закордонних справ, Держмитслужби України, волинські та львівські службовців, митники та дорожники, а також Посол з особливих доручень Договірно-правового департаменту Олександр Новосьолов та генеральний консул України в Любліні Владислав Каневський. Іноземну делегацію очолював заступник Директора прикордонного Управління Головної Комендатури прикордонної варти Республіки Польща Анджей Даугєлєвіч.
    Обговорено питання підготовки митних переходів та міжнародного залізничного сполучення до проведення ЄВРО- 2012. Зокрема, йшлося про належне забезпечення роботи таких пунктів пропуску як: "Ягодин-Дорохуськ", "Рава-Руська-Хребенне", "Краковець-Корчова", "Шегині-Медика", "Смільниця-Кросценко", "Устилуг-Зосин".
Партери з Польщі поінформували, що до проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу буде завершено розбудову пунктів пропуску "Грушів-Будомєж" та "Угринів-Долгобичув".
    Досягнуто домовленості продовжувати практику проведення спільних тренінгів в зоні діяльності міжнародних автомобільних пунктів пропуску обох країн. Такі спільні заходи дадуть можливість українським та польським прикордонними і митним службам належно відпрацювати механізм спільного прикордонного і митного контролю ще до початку Євро- 2012.
    Сторони дійшли згоди щодо прискорення договірно-правового оформлення здійснення прикордонною та митною службою України спільного контролю на території Польщі під час проведення фінальної частини чемпіонату, шляхом обміну дипломатичними нотами, як це передбачено статтею 2 Угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Республіки Польща про співробітництво.

Схожі статті