+380673870816 +380673870816

На Волині навколо Брищенського полігону створюється захисна лісосмуга

Працівники облдержадміністрації, облради, Луцької міської ради, депутати, лісівники та журналісти долучилися до Всеукраїнської акції "Майбутнє лісу в твоїх руках". Навколо Брищенського полігону вони висадили 13 га лісу. Відтепер там ростимуть сосни, берези та вільхи. Загалом посаджено 60 тисяч таких сіянців. Про це повідомила прес-служба Волинської ОДА.
    Загалом, за два тижні - з 21 березня до 6 квітня лісовідновлення області вже проведено на площі 1200 га, у тому числі, створено 220 га нових лісів та посаджено 7 мільйонів молодих саджанців. Також у рамках Всеукраїнської акції "Майбутнє лісу в твоїх руках" в області організовуються інші заходи, такі як: конференції, зустрічі з лісівниками, екскурсії до лісогосподарств. Учнів ж знайомлять з роботою ДП "Волинський лісовий селекційно-насіннєвий центр", ДП "Ківерцівське ЛГ" та виставками живопису "Природа Волині" у містах Шацьк, Ковель та Любомль, а також - смт Ратне, та Стара Вижва.
    Вписалися в акцію і так звані "Волинські зелені суботи". Лісогосподарськими підприємствами Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства було посаджено близько 100 тисяч дерев, 500 кущів, упорядковано понад 10 га парків і скверів, створено 7 сквериків та алей, очищено від сміття сотні кілометрів придорожніх смуг

Схожі статті