+380673870816 +380673870816

На Волині керівник підприємства заборгував працівникам понад 300 тисяч заробітної плати

Ковельська міжрайонна прокуратура порушила кримінальну справу щодо начальника Ковельської геологорозвідувальної експедиції Північного регіонального геологічного підприємства "Північгеологія" за фактом безпідставної невиплати заробітної плати за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.175 КК України. Про це повідомила прес-служба прокуратури Волині.
    Як розповів Ковельський міжрайонний прокурор, керівник геологічного підприємства "Північгеологія" порушив ст.43 Конституції України,ст. ст. 15, 21, 24 Закону України "Про оплату праці". Маючи реальну можливість сплатити зароблені гроші членам геологорозвідувальної експедиції, адже на рахунок підприємства надійшло понад мільйон гривень, він систематично не виплачував заробітну плату працівникам. Так, утворилася заборгованість з її виплати в розмірі 321, 3 тисячі гривень. У справі триває досудове слідство.
    Як повідомив начальник відділу захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави, цьогоріч органами прокуратури Волині за фактами безпідставної невиплати заробітної плати жителям області порушено 12 кримінальних справ, 6 з них вже скеровано до суду. За прокурорського втручання волинянам виплачено 3 мільйони 105 тисяч зароблених їхньою працею грошей.

Схожі статті