+380673870816 +380673870816

На водогоні Горбаків – Рівне готуються до ремонту. Як це може вплинути на споживачів

Фото - РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал»

Облводоканал планує замінити понад 600 метрів аварійної ділянки водогону Горбаків – Рівне. Як повідомив 14 вересня Суспільному головний інженер підприємства Андрій Грухаль, наразі там тривають підготовчі роботи: працівники зварюють полімерні труби, які прокладуть всередині діючого, але аварійного металевого водогону. На момент ремонту споживачі можуть відчути певні незручності.

З водозабірної станції у Горбакові вода потрапляє у Рівне через металеву трубу. Ділянку, на якій сталося п'ять аварійних ситуацій, розкопали, інформує Суспільне. Новини.

Її реконструюють у рамках обласної програми розвитку і підтримки водопостачального підприємства.

"Це лише перша ділянка з запропонованих до заміни аварійних ділянок на даному водогоні. Маємо надію, що надалі реалізується ця програма і ми найпроблемніші ділянки водогону замінимо", – розповів головний інженер облводоканалу Андрій Грухаль.

При цьому уточнив, що стару металеву трубу діставати не будуть – через неї протягнуть нову полімерну меншого діаметру. Термін її експлуатації становить понад сімдесят років.

Наразі працівники водоканалу готують нові труби для прокладання. Їх зварюють між собою, попередньо розігрівши до 230 градусів і з'єднують під тиском. Після з'єднання шов має сорок хвилин охолодитися, і лише після цього трубу тягнуть далі.

"За день при дотриманні усіх технологій можна зварити 5-6 стиків на такий діаметр труби. Це метрів 50-60 виходить", – пояснив машиніст зварювальної установки Тарас Лежняк.

Заміна аварійної ділянки може вплинути на подачу води зі зниженим тиском, а також є імовірність її помутніння для жителів північно-східної частини Рівного та сіл, які врізані до цього водогону, попереджає Андрій Грухаль.

За інформацією речника водоканалу Олександра Очкуренка, попередньо самі роботи на водогоні стартують у четвер, 16 вересня. На це з обласного бюджету виділили 5,8 млн грн.

Схожі статті