+380673870816 +380673870816

На усіх блоках Рівненської АЕС встановлена сучасна протипожежна система

На енергоблоці №3 Рівненської АЕС продовжено комплекс робіт із впровадження сучасної системи автоматичної пожежної сигналізації адресного типу (СППАС). Наразі вона встановлена на усіх трьох каналах системи безпеки та введена в дослідну експлуатацію. Про це повідомила прес-служба РАЕС.
    Реконструкція автоматичної протипожежної сигналізації каналів систем безпеки розпочалася на Рівненській АЕС у 2004 році та проводилася відповідно до затвердженого графіку. На сьогоднішній день сучасні протипожежні системи встановлені у приміщеннях каналів систем безпеки усіх чотирьох енергоблоків станції.
    Роботи з переоснащення включали в себе заміну кабелю на негорючий та на такий, що не підтримує горіння, монтаж нових панелей мікропроцесорних пристроїв верхнього рівня управління типу КСО (комплексне спеціальне обладнання засобів пожежогасіння), пристроїв пожежної автоматики, датчиків пожежогасіння різних типів тощо. Нова система блокує роботу вентиляції, що запобігає розповсюдженню вогню і диму у сусідні приміщення. Вогнетривкі кабельні лінії дозволяють пожежній сигналізації виконувати свої функції впродовж 90 хвилин від початку пожежі.

Схожі статті