+380673870816 +380673870816

На світовому ринку євро пішов "угору"

Євро на світовому ринку зайняв більш-менш стабільну позицію. Втім для Європейського Союзу, як експортної країни, висока ціна євро не вигідна, адже знижує експорт. Часто падіння курсу є штучним і пов’язане із ростом долара.

Сергій Рогуцький, керівник представництва компанії "Телетрейд" у Рівному:

- Теперішнє падіння євро - це звичайна технічна корекція на ринку. Адже ріст євро не вигідний Європі, як експортній країні. 

Взаємозв'язок курсу долара і євро та динамічність їх поведінки на світовому ринку не дає можливості експертам робити довгострокові прогнози. Що буде з євро за три місяці передбачити ніхто не береться. Нинішній ріст європейської валюти не стане стабільним.

Сергій Рогуцький, керівник представництва компанії "Телетрейд" у Рівному:

- Євро, на початку цього тижня, почав свій стрімкий ріст. Зараз не можна спрогнозувати чи буде валюта рости і надалі.  

Враховуючи динамічність валютного ринку, фахівці закликають зберігати свої заощадження у різних валютних одиницях. Взаємопов’язаність курсів євро і долара, наприклад, ніколи не приведе до програшу. Адже при рості однієї валюти, падає інша, і навпаки. Такий варіант заощаджень, стверджують спеціалісти, безпрограшний. 

Допомагають громадянам у цьому питанні фахівці компанії "Телетрейд". Вони стверджують, що на ринок стрімко виходять такі валюти як японська єна та швейцарський франк. Не слід забувати і про золото. У світі це єдина валюта, яка не дешевшає, а лише дорожчає. За останні три роки його ціна зросла у 5 разів. 

Сергій Рогуцький, керівник представництва компанії "Телетрейд" у Рівному:

- Той, хто у 2008 році перевів би свої гроші у золото,  зараз не тільки не збіднів, але і мав би хороші прибутки. 

Що ж стосується української гривні, то спеціалісти по-різному трактують політику Нацбанку щодо її популяризації. Втім, як свідчать різноманітні моніторинги, українці найбільше довіряють американському долару.


111012_Shvudka sferadesigner

Схожі статті