+380673870816 +380673870816

На сесії міської ради депутати обговорили долю ЖКП "Центральне" та "Паркове"

У Рівному пройшла 12 сесія міської ради. Депутати жваво обговорили долю комунальників ЖКП "Центральне" і "Паркове" та вирішили підприємства реорганізувати. 

Депутатів на роботу зустрічали одразу дві групи пікетувальників. Одна з них представляла мешканців гуртожитку за адресою Відінська 27. Вони живуть там багато років, а тепер приміщення суд передав у приватну власність, чим позбавив юридично цих людей житла.

Любов Мінчинська, жителька гуртожитку:

- Ми отримали це житло. В нас є розпорядження з 93 року і ми мали його зробити своїми силами. Ми дали свою згоду на це. Люди поробили ремонти.

Міський голова розповів, що йому відомо про подібні випадки. Проте, спочатку потрібно проконсультуватися з юристами. Адже закон має в цій сфері прогалини і єдиний вихід – викупити місту цю власність, а на це коштів, вочевидь, немає.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Єдине, що я пообіцяв при зустрічі - якщо потрібно буде подати позов до суду від влади, то ми це зробимо. Але суд один вони програли. 

Що ж стосується інших пікетувальників, то це працівники ЖКП "Центральне" і "Паркове". Вони вимагали ліквідувати борги із заробітної плати за останні три місяці та зберегти їх робочі місця. Іван Гема, у свою чергу пообіцяв, що так і буде.

Іван Гема, начальник управління ЖКП м. Рівне:

- Двірники будуть працевлаштовані, а також інженери, покрівельники і так далі. Ми з керівництвом ЖКП шукаємо шляхи аби налагодити та якнайшвидше ліквідувати борги із заробітної плати.

У залі засідань питання під номером 90, яке стосувалося цієї теми, викликало жваву суперечку. Представник опозиції Олександр Лащук переконаний, що таким чином депутати порушують Закон.

Олександр Лащук, депутат Рівненської міської ради, ВО "Свобода":

- Засновником і власником житлово-комунальних установ є міська влада, проте уповноважений орган є міська рада, і мені не зрозуміло, чому виконавчі органи почали робити кроки на звільнення осіб ще у жовтні, порушуючи цим Конституцію, Трудовий Кодекс і Податковий.

Проте міський голова стоїть на тій позиції, що реформувати у Рівному ЖКП потрібно, адже це знизить тарифи для населення і зменшить борги бюджету.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Зверніть увагу! Не була самоціль ліквідувати ЖКП, а була ціль зменшити витрати.

Депутати розглянули чимало земельних питань, ухвалили план зонування, у якому ймовірно все ж з’являться нові АЗС на Басовому Куті і Соборній та зміни до бюджету. Одна з них – видача 150 тисяч гривень одній з сімей-науковців нашого міста.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Це кредит. Вони його візьмуть і будуть виплачувати. Куплять квартиру. Місто стимулює такі речі. За відсутності коштів ми їх не видаємо, але щороку маємо видавати до мільйона гривень.

Серед інших питань опинилося звернення від Рівненського зоопарку про виділення півтора мільйона гривень на утримання тварин. Нагадаємо, що цьогоріч звіринець як дотаційна установа отримав з міського бюджету 850 тисяч гривень, а за 10 місяців заробив самостійно два мільйони чотириста тисяч гривень.

 

Схожі статті