+380673870816 +380673870816

На Рокитнівщині інспектори праці виявили 24 неоформлених працівники

Фото - Управління Держпраці у Рівненській області

Заходи контролю з питань легалізації праці здійснили посадовці Управління Держпраці у Рівненській області у низці підприємств Рокитнівщини. В особливому полі зору були суб’єкти господарювання, що здійснюють діяльність у лісопереробці. Ця галузь належить до напрямів діяльності з високим ризиком використання незадекларованої праці. Також увагу було приділено підприємцям, що працюють у сфері громадського харчування.

Під час заходів контролю у 5 суб’єктів господарювання інспектори зафіксували факт використання праці 24 неоформлених осіб. Повідомляє Управління Держпраці у Рівненській області.

Даний факт порушує вимоги ч. 3 ст. 24 КЗпП України та ПКМУ № 413, а саме: працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

За результатами інспекційних відвідувань складено відповідні акти та приписи на усунення виявлених порушень трудового законодавства.

Нагадуємо!

Допуск працівника до роботи без належно задекларованих трудових відносин тягне за собою адміністративну, фінансову та кримінальну відповідальність роботодавця.

Схожі статті