+380673870816 +380673870816

На Рівненській АЕС заощаджувати дозволять нові технології

Технічний семінар з обміну досвідом у сфері контролю якості турбінних мастил і продовження їх ресурсу проходив на Рівненській атомній електростанції. Про це повідомила прес-служба РАЕС.
    Свої напрацювання рівненським атомникам презентувала польська фірма Ecol, яка спеціалізується на проведенні гідродинамічного очищення і промивання систем змащування та регулювання турбоагрегатів. З української сторони участь у семінарі взяли провідні спеціалісти Рівненської АЕС.
    Іноземна фірма зацікавлена у співпраці з українськими атомними електростанціями. Серед пропозицій такі послуги: сервіс мастило-змащувальних систем, гідродинамічне очищення мастильних систем турбін, очищення теплообмінників, котлів, лопаток турбіни, а також аналіз і моніторинг мастил в експлуатації.
    Сьогодні на Рівненській АЕС використовують синтетичне мастило американського виробництва. Воно доволі дороге. Одна тонна коштує близько 150 тисяч гривень, а мастилосистема змащування турбіни енергоблоку ВВЕР-1000 потребує 100 тонн.      Представники польської фірми запевнили, що використання технологій гідродинамічного очищення дозволить збільшити строк експлуатації мастила у два рази. 
    Впродовж двох днів іноземні інженери оглянули мастилосистеми Рівненської АЕС, зокрема, у турбінному відділенні енергоблоку №4. Після чого надали свої пропозиції. Якщо вони будуть прийнятними для української сторони, йтиметься про продовження співпраці.

Схожі статті