+380673870816 +380673870816

На Рівненській АЕС проводиться протиаварійне тренування

На Рівненській атомній електростанції розпочалося спільне з дирекцією ДП НАЕК "Енергоатом" загальностанційне протиаварійне тренування. Про це повідомила прес-служба Рівненської АЕС.
     Під час тренування планується проведення командно-штабних навчань з органами управління та силами цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту Рівненської області із врахуванням організації реагування у випадку загрози та виникнення аварії на ВП "Рівненська АЕС". 
     Основною метою тренування є перевірка готовності і відпрацювання дій керівного складу, оперативного персоналу і персоналу, який входить до складу аварійних груп і бригад, при виникненні радіаційної аварії і ліквідації її наслідків, удосконалення організації дій та взаємодії керівного складу ВП РАЕС та ДП НАЕК "Енергоатом", місцевих та регіональних органів влади у випадку виникнення аварії, а також удосконалення практичних навиків оперативного персоналу щодо виявлення та класифікації аварії.           Перевірятиметься і функціонування системи оповіщення, зв’язку та інформаційного обміну в ході локалізації й ліквідації аварії.

Схожі статті